"Şarkılar sistemden daha güçlüdür"
Anavatan Partisi'nin, Kazım Koyuncu'nun bir şarkısıyla seçim çalışmalarını yürüteceği söylentilerine sanatçının ağabeyi Hüseyin Koyuncu tepki gösterdi: "Boşa heveslenmesinler. Böyle bir düşünce içinde bulunanlar ve bunu dillendirenler Kazım Koyuncu'nun misyonundan, duruşundan, kişiliğinden bihaber olan insanlardır"…
09.02.2007 tarihli Sabah ve Posta Gazetelerinde yer alan "Partiler seçim şarkısı peşinde" başlıklı yazıda " Koyuncu Anap'a" başlığı ve " Anavatan Partisi ise, kanserden yaşamını yitiren genç sanatçı Kazım Koyuncu'nun şarkılarından birisi üzerinde çalışıyor" haberi üzerine bir açıklama yapan Kazım Koyuncu'nun ağabeyi Hüseyin Koyuncu "Boşa heveslenmesinler. Böyle bir düşünce içinde bulunanlar ve bunu dillendirenler Kazım Koyuncu'nun misyonundan, duruşundan, kişiliğinden bihaber olan insanlardır"... Kardeşi Kazım Koyuncu'nun yıllarca Karadeniz Sahil Yolu'na ve Çernobil konusunda duyarsız davranan yetkililere karşı verdiği mücadeleyi hatırlatan Hüseyin Koyuncu "Fırtına Vadisi'nde hidro-elektrik santral ile ilgi yapılan törende bir avuç çevre gönüllüsü ile birlikte bahsi geçen partinin genel başkanını protesto edenler arasında kardeşim vardı."
Koyuncu, Rusya'da 1986 yılında meydana gelen Çernobil nükleer kazasının etkilerine kayıtsız kaldıkları gerekçesiyle yetkililerin cezalandırılması istemiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan sivil toplum temsilcilerinin arasındaydı . O yetkililer de yine bu partiden değiller miydi? Hatırlarsanız Çernobil faciası olduğunda iktidarda yine o parti vardı. Kazım Koyuncu bu konuyla ilgili basına birçok açıklamalarda bulunmuştur. O zaman devletin ilgili makamlarında yer alıp, televizyonda milyonların karşısında çay içerek, Çernobil olayını hafife alan bakan Cahit Aral yine o partili değimliydi?
Kazım 26.07.2004 tarihinde www.kazimkoyuncu.com'da şu açıklamayı yapıyordu: 'şarkılar politikadan, kurumlardan, sistemden daha güçlüdür'. Hayatın sonuna kadar kalabilirler, temizdirler ve bir çok güzel şeye sebep olabilirler. İktidarlar, sistemler yıkılabilir, devirler değişebilir, şimdi dünyayı yönetenler kısa bir süre sonra, üstelik bütün kötülüklerine rağmen unutulabilirler.
Haber Kaynak: Birgün Gazetesi /13.02.2007 |